Tehnologie pentru indoire
EG-AR
EG-AR

Un utilaj multilateral datorita sistemului automat robotizat

Bazat pe o experienta indelungata in sistemele automate de indoire dovedite prin seria ASTRO, AMADA a dezvoltat o noua celula robotizata pentru industria de indoit, prezentata in premeiera modiala la EuroBLECH 2012. EG-6013 AR este echipat cu un sistem automat extrem de flexibil si cu un sistem de senzori pentru pozitionerul spate.

Utilajele de indoit servo-electrice de mare precizie isi demostreaza cu adevarat maiestrie si eficienta in utilizare doar atunci cand sunt folosite in combiantie cu o celula robotizata de indoit cu eficienta si tehnologie asemanatoare. Utilajul AMADA EG-6013 AR nu face exceptie de la regula. Astfel noul utilaj reuneste un abkant servo-electric cu o lungime de indoire de 1300 mm si forta de presare de 600 kN combinat cu un robot ce se deplaseaza pe o linie paralela cu utilajul de indoit si cu o magazie automata de schimbat scule de indoit. Împreună, aceste componente ale sistemului oferă două avantaje deosebit de importante, și anume precizie remarcabilă și lungi ore de producție nesupravegheate în modul automat.

Mai mult decat incarcare si descarcare

Sistemul robotizat automat utilazat pentru EG-6013 AR este unul foarte versatil. Robotul pe 6 axe controlate se misca dealungul unei linii imaginare paralele si in fata abkantului. Astfel incarcarea cu clustere se poate face din diferite pozitii. Acest lucru înseamnă că există o capacitate considerabilă de apovizionare cu materii prime. În același timp sunt disponibile, de asemenea mai multe opțiuni alternative de descărcare. Piesel realizate sunt stivuite de către robot sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, puse în cutii sau pe o bandă transportoare sincronizata. Dar robotul face mult mai mult decât doar încărcarea și descărcarea: acsta schimbă atât unelte pentru indoire si dispozitive de prins in sine dar și efectuează manipularea piesei de prelucrat de-a lungul procesului de îndoire pe intreaga lungime a batiului. El efectuează, de asemenea, toate mișcările de urmărire și, de asemenea, desfășoară etapele de programare a sculelor, care nu pot fi atinse dacă mașina este operată manual. De exemplu, cleștii mecanici pot fi, de asemenea, ghidati în jurul sculelor din zona de indoire, în scopul de a asigura asistența optimă în timpul funcționării pe procesul urmărire.

Sistem de senzori inovativ

Pozitionerul spate al utilajului AMADA EG-6013 AR este echipat cu senzori tactili. Acestia sunt inovativi prin abilitatea lor de a detecta pozitia piesei ce trebuie prelucrata atat pe axa X cat si pe axa Y inaintea procesului de indoire si initiaza masuri de corectare dacasunt identificate devieri de la tolerantele acceptate. Acest sistem aduce o nouă contribuție la asigurarea precizie maxime, care este de obicei ceruta pentru piese mici, complexe, care sunt fabricate în celulele de îndoire de această mărime.