Tehnologie laser
ENSIS AJ
ENSIS AJ

Taiere continuua de la gros la subtire

''Mai putin de fapt inseamana mult mai mult'' este principiul din spatele masinii de taiere cu laser ENSIS-3015 AJ. Cu doar 2000 Watti, laserul fibra are posibilitatea de a taia otel de pana la o grosime de 25 mm in functie calitatea acestuia. Cheia este : fasciculul laser este modulat automat in functie de grosimea tablei.

Masina de taiat cu laser ENSIS-3015 AJ
Masina de taiat cu laser ENSIS-3015 AJ

Laser-ul fibra de la AMADA este cel mai recent laser cu fibra care dispune de o caracteristica speciala si anume capacitatea de a regla fasciculul laser in functie de grosimea materialului. Ceea ce in trecut se putea realiza doar prin inlocuirea lentilei, acum acest lucru se poate realiza in mod automat din sistemul propriu. Principiul care sta la baza acestui fapt se bazeaza pe utilizarea a doua diametre diferite a fibrei. In functie de grosimea materialului , fasciculul este reglat astfel incat acesta este injectat spre interior sau exterior. In cazul foilor de tabla subtire, raza laser este limitata la miezul interior al fibrei. Pe masura ce diametrul materialului creste, la fel se intampla si cu diametrul fascicului laser. Ca si rezultat, taierea creste putin mai mult cu cat creste si grosimea foii de material, iar piesele finale pot fi inlaturate fara probleme. Implementarea tehnica a acestei functii se bazeaza pe studiul grupului AMADA , sursa fasciculului a fost dezvoltata in interiorul grupului. Utilizatorii beneficieaza de serii lungi, adica productie nesupravegheata, aproape fara nici o o setare de operatii si optional echipata cu semnificative capabilitati de automatizare.

Fasciculul laser este reglat automat in functie de grosimile foii de material.
Masina de taiat laser ENSIS-3015 AJ

Practic - productie fara intrerupere

Masina de taiat cu laser ENSIS-3015 AJ

Rezultatul este practic fara intrerupere, viteza mare, calitate inalta cu toate componentele sistemului efectuate cu o eficienta energetica remarcabila. Schimbarea in mod automat a duzelor ofera un rezultat optim de taiere. ENSIS AJ este ideal pentru materiale feroase cat si pentru cele neferoase cum ar fi inoxul, aluminiu, cupru, bronz si titanium. Acesta in combinatie cu sistemul automat de incarcare/descarcare tip turn este inalta solutie de productivitate avand o amprenta extrem de compacta.

ENSIS 3015 AJ
ENSIS 3015 AJ la EuroBLECH 2014