Tehnologie laser
LCG AJ
LCG AJ

LCG AJ - Performanță și caracteristici îmbunătățite pentru profitabilitate sporită

Echilibru perfect intre un consum scazut de energie si viteza mare de productie

Amada, un pioner mondial al masinilor cu debitare laser, introduce masina de taiere laser cu sistem de actionare directa, LCG AJ. Aceasta masina de debitat cu laser fibra, ofera viteza mare si acceleratie rapida, utilizand un centru de greutate jos si cel mai nou sistem de actionare cu motoare de cuplu mare si actionare roata cremaliera. Laserul fibra produce viteze mari si acceleratii rapide. Integrat cu un rezonator, proiectat de Amada pe masina de debitat cu laser - fibra LCG AJ, acesta imbunatateste viteza si productivitatea procesului avand capacitatea de prelucrare fara probleme a materialelor cu proprietati de reflectie, respectiv materiale pretentioase.

Laser fibra LCG-3015 AJ
Laser fibra LCG-3015 AJ

Energie conservata si costuri reduse

  • Constructia rezonatorului laser-fibra si a sistemul optic de transport al fascicului laser este mult mai complex decat la sistemul CO2. Acesta reduce drastic costurile de mentenanta ale rezonatorului si a partilor optice.
  • Laserul-fibra AMADA are o conversie de energie si o eficienta de 3 ori mai mare decat a unui laser CO2. Puterea consumata de catre rezonator este de asemenea redusa esential.
Consum electric
Consum electric
Explicare concept
Modul laser-fibra

Prelucrare de inalta calitate a materialelor cu proprietati de reflectie

Laserul fibra are o lungime de unda mai scurta de pana la 3 - 4 ori si este mai usor de absorbit decat traditionalul laser CO2. Acest lucru permite prelucrarea de inalta calitate a materialelor dificile, cum ar fi aluminiu, alama, cupru si titan.

Lungimea de unda si absortia de catre metale
Lungimea de unda si absortia de catre metale
Rezonator AJ-2000
Rezonator laser fibra AJ-2000

Amada dezvolta rezonatorul laser-fibra

In rezonatorul laserului CO2 , unda laser este pompata impreuna cu gazul laser si este emisa prin lentila de iesire si trimisa prin oglinzile reflectorizante la capul de taiere. Rezonatorul laser fibra nu are nevoie de acestea.

Structura monolit permite ca puterea laserului sa fie produsa individual in grupurile de diode si sa fie combinate intr-un singur cablu optic care trimite direct raza laser la capul de taiere.

Prelucrarea cu viteze mari a materialelor subtiri spre medii

30% reducere a greutatii axei Y

1) Traversa axei Y extrem de usoara

Viteza mare este realizata prin reducerea masei cu 30% de la axa Y, comparativ cu o masina laser conventionala.

2) Deplasare cu un centru de greutate coborat

Deplasare pe axa Y cu centrul de greutate coborat duce inaltimea axei Z la 100 mm, ceea ce permite prelucrarea la viteze mari a materialelor subtiri.

3) Motoare de cuplu mare si actionare cu roata cremaliera

Motoare de cuplu mare si actionare cu roata cremaliera

Cel mai recent sistem de miscare care incorporeaza motoare de cuplu mare si un sistem de antrenare elicoidala este utilizat pentru a asigura o viteza mare si o acceleratie neteda.

Cap de taiere HS capacitiv

Pentru a asigura o prelucrare sigura, LCG-3015 AJ este echipat cu un cap laser HS Amada cu capacitate de detectie. Acesta urmareste usor si rapid profilul colii de tabla pentru a mentine constanta taierea, chiar daca coala de tabla nu este 100% neteda.

Cel mai nou cap laser cu capacitate de detectie
Cel mai nou cap laser cu capacitate de detectie

Schimbare printr-o 'singura atingere' a lentilei si a duzei

Pentru a permite o configurare cat mai rapida, capul de taiere al masinii de taiat laser-fibra LCG-3015 AJ, este echipat cu cartuse pentru lentile si duze care permit schimbarea usoara si rapida.

Printr-o singura miscare lentila si duza se inlocuieste
Printr-o singura miscare lentila si duza se inlocuieste
3 tipuri diferite de lentile
3 tipuri diferite de lentile
Oil Shot
Uleiul este pulverizat pe tabla de metal

Ulei pulverizat

Inaintea efectuarii piercing-ului, uleiul este pulverizat pe tabla, pentru a preveni acumularea de material, imbunatatind astfel calitatea de prelucrare si pentru a atinge calitatea stabilita a taierii cu laser fibra.

Miscare mecanica a lentilelor de taiat
Miscare mecanica a lentilelor de taiat

Sistem de control cu autofocus NC si taiere activa

Punctul de focalizare optim, este setatat automat din baza de date, de taiere, pentru a se potrivi oricarui material. Inclinarea oglinzilor este adaptata pentru a mentine constant focusul, asigurand calitatea laser optima si reducerea costurilor pentru gazele de taiere.

Sistem de masurare OVS
Sistem de masurare OVS

OVS IV

Sistemul OVS IV masoara distanta dintre doua gauri si in mod automat compenseaza abatarea de la origine a procesului din partea controler-ului masinii laser si programul acestuia. Distanta si circularitatea gaurilor taiate sunt masurate. Cand valorile masurate ies inafara limitelor specificate, o alarma de conditie se activeaza pe comanda numerica.

Cititor de cod bare
Cititor de cod bare pentru laser

Cititor de cod bare

Masina de taiat cu laser-fibra LCG-3015 AJ poate fi echipat cu cititor de cod bare care permite incarcarea cu date de programare. Prin scanarea foi de lucru imprimata din programul de soft Dr. Abe Blank Cam, operatorul laserului se asigura ca este corecta ultima versiune al programului care este incarcat in controler-ul masinii laser.

Diagrama de retea

Amada a dezvoltat VPSS (Simulator virtual a sistemului prototip) o solutie de fabricatie digitala, pentru a asigura un flux continuu de date intre biroul de productie si atelier. Sistemele Amada CAD/CAM sunt direct legate la masina printr-un sistem de date SDD prin intreaga retea de calculatoare. Aceasta solutie asigura reducerea timpului de programare si creste pruductivitatea.