Masina combinata stanta-laser
ACIES
ACIES

Tehnologie laser verificată - fără compromisuri

AMADA, ca producător de maşini pentru prelucrarea tablei este pionier în tehnologia inovativă laser cu fibră. Pe lângă acest fapt, şi instalaţiile dotate cu tehnologie laser CO2 convenţională sunt perfecţionate permanent, pentru a crea noi avantaje din punct de vedere al productivităţii. Cel mai nou pas în dezvoltare este combinarea ştanţării cu laserul în ACIES-2515 T

În timp ce producţia în masă a pieselor din tablă de acelaşi tip în multe cazuri s-a mutat în aşa-numitele ţări cu forţă de muncă ieftină, în ţările puternic industrializate prelucrătorii se concentrează intens asupra unor sarcini de producţie, care necesită un know-how tehnologic verificat şi o utilizare a tehnologiei maşinilor foarte inovativă. Combinaţiile ştanţare-laser de la AMADA s-au stabilit în acest segment. Spectrul este întregit de instalaţii de tipul ACIES, dotate cu laser CO2. Această tehnologie laser convenţională a fost verificată în practică mulţi ani prin calitatea excelentă a tăieturilor. Împreună cu maşinile inovative laser cu fibră, instalaţiile laser convenţionale formează un spectru complet, astfel că pentru utilizator este valabil: De la AMADA obţine pentru orice sarcină cel mai bun concept, fără compromisuri !

Un sistem de schimbare a SCULELOR , care îndeplineşte toate dorinţele

Prelucrătorii de tablă se confruntă de ceva vreme cu o altă necesitate: Premisa unei producţii economice necesita adesea un grad foarte mare de automatizare. Ca o celulă de producţie, care îndeplineşte ideal ambele cerinţe - flexibilitatea în procesul de producţie şi gradul înalt de automatizare - AMADA prezintă cu ocazia EuroBLECH 2012 ACIES-2515 T. Ieşit din comun la această nouă combinaţie ştanţare-laser este conectarea unui schimbător extern de scule, care îndeplineşte toate dorinţele. Astfel este asigurată producţia cu personal foarte redus şi în cazul componentelor complexe, sarcinilor schimbătoare frecvent şi mărimilor mici ale lotului. Sistemul de schimbare TSU poate fi echipat cu pana la cateva sute de scule de ştanţare.

Sistemul inteligent Tool ID evită erorile

Datorită sistemului ultra flexibil de schimbare a sculelor în combinaţie cu prelucrarea foarte flexibilă cu laser abia dacă există sarcini de producţie, care să necesite echiparea costisitoare a masinii. Pentru a gestiona eficient configuraţii complexe ale sculelor, AMADA a dezvoltat Sistemul Tool ID. Inteligent: Sistemul „cunoaşte“ în orice moment starea tuturor sculelor din punct de vedere al mărimii, formei, poziţiei unghiulare şi al numărului de curse. Astfel erorile sunt excluse la echipare.