Masina combinata stanta-laser
EML PDC
EML PDC

Cu seria EML Z, AMADA oferă nu numai tehnologie de ştanţare şi laser într-o singură maşină – prin combinarea sistemului optic semimobil cu transmisia servo-electrică de ştanţare brevetată cu forţă de ştanţare de 300 kN, ci se naşte o dimensiune complet nouă a flexibilităţii şi a eficienţei energetice.

 

Dacă procesul de ştanţare trebuie realizat mai repede decât procesul de tăiere cu laser, sunt utilizate unelte de ştanţare. Operaţiunile de remodelare pot fi executate extrem de eficient cu ajutorul funcţiei „Punch & Forming“. La corecţii libere laserul cu putere laser continuă de 2500 resp. 4000 waţi este unealta mai bună şi mai rapidă. Posibilitatea alternativă a tăierii laser reduce semnificativ şi numărul uneltelor speciale costisitoare.

Masina combinata EML (stantare si laser)

Flexibilitatea, te face sa fi rapid

Noul centru de prelucrare tabla EML Z Amada, este cel mai flexibil pentru prelucrarea de table, de pana la 6 mm grosime, in formate medii si mari. Productivitatea ridicata si utilizarea optima a foii, este realizata pas cu pas de sistemul de prindere a materialului. EML Z nu accepta nici un compromis in operatiunile sale de stantare: cu 780 lovituri de stantare pe minut, care pot creste pana la 1500 pentru modul de marcare, valorile de top sunt realizate deasemenea cu mai mult de 410 curse pe minut la o distanta de 25.4 mm de fiecare gaura.

Aspirarea cu vacuum in matrita, cunoscut sub denumire vid cu jet de aer, previne tragerea in sus a bucatilor de material la cea mai mare frecventa de stantare. In acest fel, calitatea este imbunatatita si realizata impreuna cu randamentul maxim. Stantarea variabila necesita o varietate de scule - care EML Z cu 45 locasuri in turela Z o face cat mai usor posibila. Chiar si geometrii mai mari - diametre de scule de pana la 114.3 mm, pot fi pregatite.

Sistem de descarcare EML si PR III
Masina combinata stanta-laser EML cu sistem de descarcare PR III
Sistem de incarcare table EML si L III
Masina combinata stanta-laser EML cu sistem de incarcare table L III

Sistemul de comandă AMNC asigură un confort extrem de mare în deservire şi permite, datorită posibilităţii legării în reţea internă a tuturor maşinilor AMADA, comunicarea cu maşinile-unelte îndepărtate, implicate în procesul de producţie.


Conceptul turela Z

Turela pentru centru de prelucrare table EML Z
Turela - Z realizeaza foarte repede si rapid sculele de strantare

Prin urmare, in primul rand inlocuirea sculelor nu mai este necesara. In cazul in care totusi este necesara o inlocuire manuala o data pe zi, aceasta poate fi realizata rapid si usor cu turela - Z. Noul centru de prelucrare tabla, este de asemenea flexibil in mai multe variante si alte optiuni:

 

The new sheet metal processing center is also flexible in a variety of other options: with its integrated manufacturing processes for high-quality shaping (punch & forming), a multiplex threading unit with four inserts of M 2.5 to M 6 as well as a variety of removal concepts for individual parts.