Tehnologie pentru sudare
FLW
FLW

Tehnologie laser cu fibră acum şi pentru sudare

Tehnologia laser cu fibră este caracterizată de un avantaj imbatabil: permite prelucrarea fără probleme a materialelor pretenţioase ca şi cuprul, alama şi titanul. Acest avantaj, verificat deja excelent la tăierea cu laser, este transferat de AMADA odată cu seria FLW în domeniul sudurii cu laser.

Prelucrarea fără probleme a materialelor pretenţioase ale tablelor cu laser cu fibră oferă utilizatorului în domeniul tehnologiei de sudare o competenţă procesuală total nouă. Cu instalaţiile din seria FLW de la AMADA acum este posibilă şi fabricarea pieselor din combinaţii de materiale care până acum dădeau multe bătăi de cap maşiniştilor. Astfel pot fi sudate pentru a forma un ansamblu componente de tablă din cupru şi oţel inoxidabil, care prezintă puncte de topire foarte diferite. Utilizarea tehnologiei laser cu fibră este avantajoasă şi la materiale, care prezintă rate de reflexie a luminii comparativ mari. Acest lucru este valabil de exemplu pentru cupru şi alamă. AMADA prezintă la EuroBLECH 2012 pentru prima dată live o instalaţie din seria FLW. Seria în ansamblu este concepută ca sistem modular şi cu puteri laser între 1 kW şi 6kW acoperă un domeniu vast.

Proces de sudare extrem de curat

O caracteristică specială a unităţii optice a seriei FLW de la AMADA este dotarea cu o lentilă brevetată, rotativă. Raza laser nu mai este direcţionată doar punctiform, ci se roteşte într-un domeniu strâns. Astfel pot fi procesate şi dimensiuni mai mari şi neuniforme ale fantelor şi se asigură un proces de sudură curat. Şi inducerea căldurii în material este optimizată. Se generează muchii de sudură definite cu precizie, depunere inutilă de material abia mai are loc. Această caracteristică sprijină rentabilitatea înaltă a seriei FLW, deoarece retuşarea piesei de prelucrat poate fi redusă semnificativ sau poate fi chiar exclusă.

Program de sudare gata de rulare mai repede ca niciodată

Seria FLW este extrem de prietenoasă cu utilizatorul datorită soluţiei software concepute special în combinaţie cu sistemul de cameră cu înaltă rezoluţie. Serveşte în faza de reglare la poziţionarea capului de sudură şi la definirea procesului exact al sudurii. Utilizatorul obţine intuitiv mai repede ca până acum un program de sudare gata de rulare, timpul pentru reglarea instalaţiei este redus cu aprox. 50 procente.